Visele, co_marurile & tulburarea de identitate disociativ

De Christine

Personalitcile multiple

This webpage in English


Net-Burst.Net
Tulburarea de identitate disociativ
Am vise vii _i grafice aproape în fiecare noapte. În trecut erau infernale.

Am învcat c alterii se exprim prin co_maruri, vise _i co_maruri în timpul zilei (un cu totul alt subiect). În timp ce dormi, alterii se simt în siguranc ca s se mi_te _i s simt. Unul dintre modurile în care simt ei este prin vise. Mi-am fcut partea mea de umblat în somn _i de rearanjare a lucrurilor în somn, dar dac nu dormi singur, alterii s-ar putea s nu se simt destul de în siguranc ca s se mi_te fizic, dar tot se vor exprima prin sentimente _i vise.

Uneori visele sunt imagini grafice a ceea ce s-a întâmplat exact în trecutul alterului  destul de posibil, evenimente despre care tu nu _tii nimic, deoarece el te-a protejat de ele, iar acum aci ajuns amândoi la stadiul în care secretul nu ar mai trebui pstrat fac de tine. În alte vise, evenimentele concrete prezentate nu s-au întâmplat niciodat în viaca alterului, dar visele exprim dileme _i emocii care prezint o mare semnificacie pentru alteri. Elementul cel mai important cu privire la orice fel de vis este c el comunic lucruri care îl chinuiesc profund pe alter, iar încercarea de a le purta singur a devenit prea mare pentru alter _i nu mai este necesar. Alterul are nevoie de suportul tu, _i probabil, de suportul altor prci ale tale, de asemenea, iar tu ai mult de oferit în ceea ce prive_te o ureche care ascult, empatia _i încelepciunea.

Deseori în visele mele sunt într-o situacie în care nu pot câ_tiga. Dac fac un lucru, voi suferi; dac fac un alt lucru, voi suferi. Este exact cum m simt cu o anumit rud. Am observat un adevrat ghimpe în aceste vise, chiar dup ce vorbesc cu acea persoan.

Din pucinele crci pe care le am despre vise, am vzut c foarte adesea visele reflect emocii pe care prem s nu le putem exprima, sau care au nevoie de exprimare continu.

Visele joac un rol uria_ în Biblie _i în multe alte culturi. Ginghis Han a început cucerirea întregii lumi bazându-se pe un vis!

Am descoperit c uneori, în vise, alterii mei nu viseaz, ci se exprim deliberat prin ele, spunând de pove_ti. În alte câteva ocazii, ei intervin în visele reale _i le schimb finalul, astfel încât el se termin mai degrab victorios, decât dezastruos.

Când este vorba de a face deosebire între demoni _i alteri, eu gsesc c este destul de simplu. Demonii sunt voci din exterior. Au stat la captul patului meu _i au fcut s-mi înghece sângele în vine. Când îi vd, arat ca o imagine fantomatic, mai curând ca umbrele din povestea/filmul Stpânul inelelor. Exist o puternic prezenc a morcii _i terorii. De obicei, prezenca rece ca gheaca a demonilor nu este legat de un vis. O prezenc rece ca gheaca imediat dup un vis este adesea doar un rspuns emocional la vis. Cred c este important s facem deosebire între vocile/prezencele dinuntru _i din afar.

Rugciunea în Duhul sau afirmarea autoritcii tale în Hristos vor alunga demonii, dar Dumnezeu nu îci va alunga sentimentele. Este treaba ta s te împaci cu sentimentele. Dumnezeu nu ci Se va impune niciodat, dar tânje_te s te ajute _i o va face, dac Îl la_i.


Mai multe pagini în român


Pagini înrudite (numai în englez)

Sleep & Dissociative Identity Disorder

How to Cope with Nightmares & Unwanted Dreams

Pentru mai multe informacii _i ajutor, vezi:
Christian Resources: Index of Help for Dissociative Identity Disorder


Suport personalizat (numai în englez)
Grantley Morris: healing@net-burst.net (numai în englez)

© 2011, 2014 Grantley Morris. May be freely copied in whole or in part provided: it is not altered; this entire paragraph is included; readers are not charged and it is not used in a webpage. Many more compassionate, inspiring, sometimes hilarious writings available free online at www.net-burst.net  Freely you have received, freely give. For use outside these limits, consult the author.

[D.I.D. Help] [Much More!] [E-Mail Me]
[Bless & Be Blessed by Facebook] [Daily Quotes] [My Shame]