Du är älskad!

Känna Guds kärlek för dig

By Grantley Morris

    När det kommer till att beskriva Guds ofattbara kärlek, erkänner till och med Bibeln sig besegrad. Guds kärlek för dig går bortom den mänskliga förståelsen, men genom ett andligt mirakel kan du få personlig insikt i det oförståeliga.

(Den här sidan finns också på English, Spanish, Portuguese, Danish [Dansk]) Serbian, Afrikaans

 

Net-burst.Net

Jag har inga problem med att förstå att den atomskapande, jordsnurrande, galaxupprätthållande, livsgivande källan till allt underbart kan göra vad han vill. Till och med djävulen tror på Guds kraft.

Mitt problem är att tro att Guds speciella kärlek för mig gör att han längtar efter att använda den kraften för min skull.

Få av oss skulle tvivla på att Gud kan göra fantastiska saker. Den svaga länken i vår tro är att tro på att han skulle göra sådana saker för vanliga, oviktiga dig och mig.Vi misstänker att vi inte är tillräckligt speciella i den Allsmäktiges ögon för att förtjäna sådan uppmärksamhet. Jo visst, ‘Gud älskar alla,’ men vi har en föreställning om att när den kärleken når oss har den tunnats ut ganska mycket. Jag är ju bara en av miljoner. Varför skulle Gud vilja fokusera sin allmakt på mig?

Om vi kunde förstå hur enorm Guds kärlek för oss är, skulle vår tro öka lavinartat. Be om en uppenbarelse. Efesierbrevet 3:17-19 belyser behovet av sådan bön. ‘Jag ber att du . . . må ha kraft . . . att . . . känna den här kärleken som överstiger allt förstånd . . .’)

** God Love **

Medvetenhet om hur mycket vi är älskade glider ständigt ut ur vårt medvetande. Ibland är vi medvetna om det några dagar, för att sedan börja glömma det igen. Det följande förslaget kan hjälpa mot detta.

När vi sviker Gud – även om vi verkligen ställer till det – föreställ dig den allra stoltaste far som världen någonsin skådat. Barnet skriker, dreglar och smutsar ner sig själv, ändå lyser fortfarande fadern av stolthet. Gud är som han.

En kvinna mailade mig och klagade över att hon tyckte att ovanstående del inte gällde människor som henne. Hon var inte skyldig till något pinsamt misstag, som jag hade trott, utan satt fast i ett långvarigt moraliskt förfall. Men Helen hade valt fel person att beklaga sig för. Jag kände hela historien så bra att hon nu är min trogna samarbetspartner i tjänsten. Helen hade kämpat med att verkligen vända om, men hade problem med att verkligen släppa den lockande synden. Men jag vet djupet av den omvändelse som Helen till sist fann. jag vet den kärlek, ödmjukhet och brutal ärlighet som driver henne att bekänna till fler och fler människor just hur fördärvad hon hade varit.Hon tar inte ära av sitt förflutna som en del dessvärre tycks göra, utan hon visar hänsynslöst sina misstag för att inspirera andra att få samma rening och förlåtelse som hon själv har funnit. Är Gud stolt över denna kristna som föll så djupt? Absolut. Stolt över hennes fall? Nej. Men stolt över hur hon tog Guds förlåtande hand.

När du känner dig som en liten fläck i den sjudande massan av människor, se hur herden över hundra får frenetiskt letar efter ett. Om han personligen kan vara bekrymmad för en, kan den Allsmäktige Herden över våra själar älska hela mänskligheten och ändå vara hängiven till dig. I de vackra orden från Jesaja,‘Ty som när en ung man gifter sig med en jungfru, så skall dina barn gifta sig med dig, och som en brudgum fröjdar sig över sin brud, så skall din Gud fröjda sig över dig.’ (Jesaja 62:5).

När det känns som om du inte kunde göra något rätt, föreställ dig ett barn, pensel i hand, strålande av uppspelthet. Hennes hand omsluts försiktigt av handen till världens störste konstnär.‘Och vad ska vi sätta i det här hörnet?’ frågar mannen, medan hans talanger och flickans fantasi flyter samman till ett. Se konstnärens leende och barnets lycka medan de tillsammans skapar slående skönhet. Under Guds vakande hand är dina möjligheter häpnadsväckande.

Oavsett hur du känner det, är du centrum av Guds uppmärksamhet; överöst med kärlek som om du var den enda vän Gud har. Om en man någonsin skulle vilja överösa sin brud med kärlek, eller sin son med gåvor, så längtar Gud än mer efter att få överösa dig med sitt goda. Förvänta dig stora saker av Gud. Någonting annat vore en förolämpning mot Skaparen. För Gud är omöjligheter en lek.

Låt tron blomstra genom att inse det faktum att den Allsmäktige Herren är kraftfull nog att använda dig – dina tillkortakommanden betyder ingenting – och att han är kärleksfull nog att vilja göra det. Allt som Gud vidrör är ämnat för härlighet. Till och med nu är du Guds framgångshistoria.

** God Love **

Behöver jag en flock änglar på mitt tak, eller en all inclusive resa tur och retur till himmelen innan jag kan acceptera att Gud tycker att jag är betydelsefull för honom? Kristus utgjutna blod bevisar Guds löfte om totalt engagemang i mig. Skulle jag påstå att det offret är otillräckligt och kräva ytterligare bevis? Måste Gud skicka en blixt andlig elektricitet genom mig innan jag ska tro på att han vill välsigna mig?

I sin nåd kanske Gud sänder en speciell bekräftelse på sin kärlek, som han har gjort för tusentals, men att vara så fokuserad på den möjligheten att man inte tror innan han gör det är höjden av fräckhet.

Om varje icke-kristen på den här planeten hade haft fantastiska (om än falska) andliga möten och gudomliga besök dagligen, och jag i hela mänskligheten inte hade upplevt något, skulle det ändå aldrig kunna förminska Guds oändliga hängivelse till mig. Om Gud i sin vishet beslutar sig för att skära av mig från den här typen av upplevelser för att stärka min tro – tron som är den oersättliga ingrediensen i ett andligt liv, mer värt än jordens skatter – är detta ändå ännu en demonstration av sin kärlek.

Tron på att Gud är oföränderlig är den enda grund som en persons andliga liv kan grunda sig på. Vi har inget behov av att Gud skriver i skyn eftersom han har skrivit i en bok. Och Jesus lärde att folk som inte tror på bibeln inte heller skulle tro även om de upplevde det ultimata miraklet av att någon som de kände kom tillbaka från de döda och talade med dem (Lukas 16:27-31).

Jag vågar inte slappna av i min strävan efter en djupare andlig upplevelse. Jag kommer att välkomna alla manifestationer av Guds ande i mitt liv och inte stolt anta att jag inte behöver det, men om Gud bestämmer sig för att inte använda sådant för att bygga upp mitt andliga liv, bevisar det bara djupet av sitt förtroende för mig. Han tror uppenbarligen att jag har styrkan att ta mig igenom det med ren och skär tro.

** God Love **

Våra liv behöver inte spektakulär bekräftelse utan spektakulär beslutsamhet!.

Vad mer skulle den som dog för dig kunna göra för att bevisa sin kärlek? Låt oss inte bedröva den Helige genom att föreställa oss outömlig kärlek så ytlig att den förändras beroende på en persons utseende, populäritet eller talang.

Oavsett om vi äter, ett barn ler mot oss, eller om vi hittar skydd från den stekande solen eller den bitande kylan, så upplever vi Guds omsorg. Varje dag tar vi emot miljoner olika kärleksgåvor från Gud, och ändå uppfylls sällan våra hårda hjärtan och tröga sinnen med förundran över Guds personliga kärleksuttryck till oss. Om vi bara skulle kunna öppna våra ögon för att varje dag börja upptäcka bara några få av Guds otaliga kärleksgåvor till oss, skulle vår livsglädje och medvetenhet om hur speciella vi är för Gud skjuta i höjden igenom molnen och in i gränslöst solsken.

Anta att en man ger sitt livs kärlek en vacker förlovningsring. Hon blir så glad att hon knappt kan hålla inne sin glädje, tacksamhet och kärlek för mannen som har uttryckt sin tillgivenhet på ett så romantiskt sätt. Senare blir mannen mycket rik. Han kommer ihåg hur mycket den förra gåvan betydde för sin älskning, han bestämmer sig för att ge henne femtio omsorgsfullt utvalda ringar varje dag i resten av hennes liv. För varje dag skulle de här gåvorna betyda mindre och mindre för henne. Allt medan tiden går skulle hon kunna gå förbi sin dagliga hög med ringar och undra om hennes man verkligen älskade henne.

Det ungefär det som har hänt med oss. Vår Herre har varit så generös med sina kärleksbevis att vi har blivit avtrubbade om betydelsen av gåvorna han låter regna ner över oss.

När du kryper ner i sängen, hör en fågel kvittra eller ser ett fluffigt moln, förundrar du dig då över Herrens gåvor till dig? När, som den allra trognaste tjänare, en klocka väcker dig i exakt rätt tid; när du slår på en lampa som hade förvånat alla som någonsin fötts till relativt nyligen; och när du ser dig själv i en liten spegel som kung Salomo hade betalat en förmögenhet för att äga, hoppar ditt hjärta då över ett slag i förundran över hur långt din Far i himmelen går för att säga ‘Jag älskar dig‘? Eller gör du som det allra mest bortskämda barn och klagar över hur mycket mer dina bröder och systrar får?

Genom att få det att verka som om det känns som att Gud älskar dig mindre än vissa andra kristna, ser det ut som om Satan angriper ditt självförtroende, men det gör han inte. Han angriper Guds integritet. Han fräser att Guds kärlek är så otillräcklig att den bara är till för folk med särskilda kvaliteter, som Gud kan älska eller vara nådefull mot. Det är en lögn!. Guds kärlek till dig är perfekt. Gud är för dig. Han hejar på dig. Han är på din sida!

I den här världen är framgång ofta relativt – ju närmare du kommer denna relativa framgång – dessto högre kommer du. Kritisera inte systemet: kom ihåg vem Du kallar far.

** God Love **

Kära kristen, du är fokus av gudomlig kärlek; fylld med den Allsmäktige; du tronar andligt tillsammans med Kristus i hans himmelska palats; med den högsta nivån av tillgång till den största personen, och den allra heligaste platsen. Du är verket av gudomliga händer, gjord perfekt i Kristus Jesus. Och i ditt inre bor vår Herre Guds oändliga kraft.

Toppmodellen Claudia Schiffer har blivit nominerad som den allra vackraste kvinnan i världen. Ändå drog hon som tonåring slutsatsen att hon genom sin brist på popularitet i skolan inte var vacker. Vi gör ett liknande misstag när vi antar att om vi inte är populära bland människor, så saknar vi det som krävs för att bli något stort med Gud.

Ingenting kunde vara längre från sanningen.

** God Love **

 

 

 

Net-burst.Net

 

 

 

Net-burst.Net

 

 

 

Net-burst.Net

 

 

 

Net-burst.Net

 

 

 

Net-burst.Net

 

 

 

Net-burst.Net

 

 

 

Net-burst.Net

 

 

 

Net-burst.Net

 

 

 

Net-burst.Net

 

 

 

Net-burst.Net

 

Not to be sold. © Copyright, 1985-96, 2013 Grantley Morris. Not to be copied in whole or in part without citing this entire paragraph. Many more compassionate, inspiring, sometimes hilarious writings by Grantley Morris available free at the following internet site www.net-burst.net Freely you have received, freely give.