Gestionarea vinovatiei si rusinii


Cea mai torturata constiinta poate gasi pacea


By Grantley Morris


This Webpage in English


  Fusese stripteuza, prostituata, dependenta de droguri si vrajitoare stapânita de demoni. Era greu de imaginat o perversiune sau o forma satanica de depravare în care ea nu se balacise. În urma cu doua mii de ani, Hristos a agonizat pe o cruce romana, varsându-si sângele chiar pentru acele pacate. Ea a continuat în degradarea ei extrema. În cele din urma ea a venit la Isus, schimbându-si, prin credinta, rautatea ei cu sfintenia lui Hristos. Într-o zi, Iisus i s-a aratat si i-a spus: „Esti o fecioara casta înaintea mea".

  * * *

  Niciunul dintre noi nu are o constiinta infailibila. De fapt majoritatea dintre noi avem din cand in cand constiinte teribil de gresite.Daca doresti dovezi scripturale în acest sens, vei gasi destule.

  Deci, atunci când te confrunti cu sentimente de vinovatie, cel mai important lucru este sa stabilesti daca vinovatia ta este reala sau imaginara. În mod tragic, majoritatea oamenilor sunt vinovati în fata lui Dumnezeu si cu greu îsi dau seama de asta. Ei îsi închipuie gresit ca, daca exista un rai, au sanse mari sa mearga acolo. Pe de alta parte, exista multe mii de oamnei pe care Dumnezeu îi considera ireprosabil de puri si inocenti si totusi sunt plini de sentimente de vinovatie

  Trebuie sa facem o diferenta clara între sentimentele înselatoare si realitatea spirituala.

  Ai tot dreptul sa te simti vinovat si cu frica în fata lui Dumnezeu daca:

   1. Nu ai cerut iertarea lui Dumnezeu pentru pacatul tau, având încredere ca Isus a platit pedeapsa totala pentru pacatul tau murind pe cruce pentru tine. Numai Hristos este capabil de miracolul divin necesar pentru a sterge orice vinovatie

   2. Nu esti dispus sa-i ceri lui Dumnezeu sa indeparteze pacatele tale. A refuza sa fii eliberat de pacatul drag tie este ca atunci cand un om care se îneaca, refuza cu încapatânare sa-l lase pe salvatorul sau sa-l traga afara din apa. Daca nu aveti intentia de a renunta la un anumit pacat, veti muri în acel pacat. Pacatele pe care le iubesti sunt la fel de mortale ca si pacatele pe care le dispretuiesti.

  Oricine nu se încrede în Isus pentru iertare sau nu îsi doreste o viata fara pacat, ramâne vinovat în fata Judecatorului Universului, pâna când el sau ea îsi schimba inima

  Daca totusi ai îndeplinit aceste doua conditii, zâmbetul lui Dumnezeu este asupra ta. Orice remuscare sau frica sau suferinta este pur si simplu o iluzie –asemanatoare fricii ca ar exista un intrus în casa,când de fapt nu este decât sunetul vântului. Sentimentele ar putea exista si ar putea fi cele mai neplacute, dar sunt nefondate. Nu au nicio corespondenta cu realitatea.

  Doar pentru a fi sigur, haideti sa expunem pe scurt aceste conditii pentru curatia spirituala. Apoi vom trece la câteva fapte captivante.

  1. Trebuie sa credeti Scriptura care ne învata ca Isus, si numai el, va poate îndeparta pacatul. (Numai el poate plati pedeapsa pacatului pentru ca numai el este lipsit de pacate proprii pentru care sa sufere.))

  2. Odata ce îti pui credinta în Dumnezeu, încrezându-te în bunatatea si întelepciunea Lui infinita ca întotdeauna poarta în suflet interesul tau suprem, [mai mult]singurul lucru logic este sa te hotarasti sa-i accepti conducerea în orice problema, indiferent cât de înfricosatoare si de costisitoare poate parea uneori. Aceasta este pur si simplu o decizie. O stare a mintii. Înseamna ca, în ciuda unor pacate par înca atragatoare, decizi ca alegerea caii lui Dumnezeu este cea mai buna si îi încredintezi controlul asupra vietii tale. Înseamna sa refuzi sa te bucuri de „beneficiile” pacatului trecut. Vei rambursa banii pe care i-ai furat, nu vei lasa oamenii sa continue sa creada o minciuna pe care ai spus-o si asa mai departe. Si înseamna sa eviti ipocrizia de a dori iertarea lui Dumnezeu în timp ce tu refuzi sa ierti pe altcineva. (Problema pentru iertarea altora este atât de cruciala încât este tratata în detaliu într-o special webpage.)

  Plata pacatului este moartea, dar Fiul fara pacat a lui Dumnezeu a murit pentru tine. De ce sa te pedepsesti? Ti-a luat deja pedeapsa! Esti falimentar moral? În nici un caz! Platit integral este stampilat pe fiecare cont. Alaturându-te lui Isus, are loc un schimb divin, astfel ca Isus ia asupra Lui pacatele tale (asta L-a omorât) si perfectiunea Lui devine perfectiunea ta. Sfintenia lui Isus îti inunda întreaga fiinta, spalând orice urma de pacat. Acest lucru te face pur si perfect în ochii lui Dumnezeu. Atotputernicul Dumnezeu te poate îmbratisa si se bucura de tine la fel de intim cum o face cu propriul Sau Fiu etern si fara de pacat. Fiecare urma de pacat este stearsa deoarece Isus a murit pentru fiecare pacat al tau. Acest adevar spiritual central este expus expounded iar si iar in Biblie. Scriptura îti promite acest lucru în mod repetat, dar nu spune nicaieri ca vei simti ca s-a întâmplat aceasta. Întregul crestinism este despre a alege sa crezi în realitatea spirituala în locul sentimentelor tale interioare.

  Merita sa studiati impreuna cu rugaciune si chiar sa memorati portiunile de Scriptura enumerate în linkul de mai sus, deoarece aceasta este o zona cruciala in atacul spiritual. Asa cum Isus a fost ispitit în pustie si a biruit crezând si citând Scripturile, tot asa vei fi ispitit cu privire la aceasta chestiune si vei putea birui agatându-te de Cuvântul de încredere al lui Dumnezeu. Satana va masca adevarata natura a ispitei, dar de fapt o ispita este sa credem ca Dumnezeu este un mincinos. Înselatorul încearca sa te pacaleasca, facându-te sa crezi ca Dumnezeu a mintit când a spus ca toate pacatele tale sunt iertate, când Isus a spus ca pe cei ce vin la El nu-i va izgoni afara, etc. Nu înnegri numele lui Dumnezeu gazduind un asemenea gând .

  * * *

  Nimeni nu poate fi mai vinovat decât cea mai draguta persoana

  Indiferent cât de îngrozitor de rau ai fi fost, dupa standardele lui Dumnezeu, nu esti mai vinovat decât oricine altcineva. Eram cu totii morti în pacate noastre, sins, spune Scriptura. Nu poti fi mai mort decât mort! Fara exceptie, am fost cu totii total pierduti.

  In mod relativ, comparându-ne unii cu altii, unii dintre noi par destul de nevinovati, iar altii foarte vinovati. Dar asta dupa standardele noastre pacatoase. Este ca si cum cineva care a ucis douazeci de oameni se simte superior celui care a ucis doua sute de oameni. Perfectiunea este singurul standard al lui Dumnezeu. Ni s-a dat la toti o singura sansa sa traim o viata perfecta dar nici unul nu a reusit. Cu totii am ratat marcajul. Daca am ratat marcajul cu un milimetru sau un kilometru, nu înseamna nimic. Cu totii am ratat si asta e tot ce conteaza.

  Pe de alta parte, când primesti iertarea divina prin Isus, nimeni nu poate fi mai iertat decât tine. Desi în afara lui Hristos, toti suntem condamnati, în Hristos, fiecare suntem ireprosabil de curati în fata Celui Sfânt.

  Logica simpla sugereaza ca dusmanul nostru spiritual, pe care Scriptura îl numeste Amagitorul si Acuzatorul, si-ar aduna toata viclenia lui diabolica pentru a denatura acest simplu adevar. Daca Cel Rau ar vrea sa-i fereasca pe oameni de iertarea minunata pe care o ofera Isus, ar încerca sa-i convinga ca nu sunt chiar asa de rai pentru a avea nevoie de iertare. Sau, în caz contrar, ar încerca sa-i convinga ca sunt atât de rai încât nu mai pot fi iertati. Oricum, rezultatul este acelasi. Daca ar fi pierdut cu desavârsire aceasta batalie si oamenii ar deveni crestini, atunci ar încerca sa-i faca sa se simta mai putin pacatosi decât altii – producând bigoti, prosti, aroganti si ipocriti. Pentru cei rezistenti la acest atac, el ar încerca minciuna opusa, sugerând ca sunt prea pacatosi pentru a fi binecuvântati pe deplin de Dumnezeu sau pentru a fi folositi cu putere de Dumnezeu. Oricare dintre aceste insalaciuni i-ar face neputinciosi. Asa ca în mod evident, este in avantajul Înselatorului sa te faca sa simti ca o curatie totala este imposibila pentru tine. Nu-l lasa sa te insele cu astfel de minciuni.

  Daca, dupa ce Dumnezeu ne-a iertat, nu ne vom ierta si noi pe noi însine, înseamna ca avem un simt al dreptatii mai înalt decât cel Sfânt. Oricine are impertinenta de a face o astfel de acuzatie se afla pe un teren periculos. De asemenea, sugeram ca Isus este inadecvat – ca nu a suferit suficient pentru pacatele noastre sau ca lipsa de pacat nu ne poate înghiti pacatosenia. Nu este nicio rusine ca o persoana iertata sa se simta vinovata. Acesta este pur si simplu Înselatorul la lucru. Pentru o persoana iertata, este totusi ingrijorator sa mai creada ca este vinovata

  Restul acestei pagini web presupune ca ati luat decizia mentionata mai sus, cedând lui Hristos viata voastra prezenta si destinul vostru vesnic. Daca sunteti indecis în aceasta privinta, veti aprecia urmatoarele pagini web:

  * * *

  Bucurati-va!

  Unii oameni dragi sunt atât de constienti de gravitatea pacatului încât nu simt ca este corect ca Dumnezeu sa-i lase liberi si asa încearca sa se autopedepseasca! Cea mai obisnuita pedeapsa autoimpusa este sa te simti mizerabil în mod deliberat si sa îti refuzi anumite placeri legitime pentru o perioada de timp. . (Aceasta include, în general, sa nu-si permita dreptul de a se bucura de relatia lor cu Dumnezeu.)

  La suprafata, pare un lucru nobil sa te pedepsesti pentru pacat si indica o puternica dorinta de a-i placea lui Dumnezeu. Cu toate acestea, este important sa realizezi ca viata ta nu este a ta (1 Corinteni 6:19). Tu esti copilul lui Dumnezeu (Ioan 1:12) si îi apartii. Modul în care un parinte îsi disciplineaza copilul este doar preocuparea parintelui. Asa cum ar fi gresit sa te amesteci si sa pedepsesti copilul altcuiva, tot asa este gresit sa te joci cu Dumnezeu si sa încerci sa te pedepsesti pe tine însuti pentru propriile greseli.

  Unii oameni chiar se pedepsesc pe ei însisi în speranta zadarnica ca ar putea ajuta la obtinerea aprobarii Domnului lor. Dar asta îl insulta doar pe Isus, dând de înteles ca moartea lui nu a fost suficienta pentru a obtine iertarea ta deplina. În plus, a crede ca poti ajuta la obtinerea aprobarii Domnului pedepsindu-te pe tine însuti, te pune într-o situatie periculoasa din punct de vedere spiritual. Este vital pentru iertarea ta sa-ti asezi credinta deplina numai în Isus. Numai Isus este capabil sa obtina aprobarea lui Dumnezeu pentru tine si, prin urmare, nu trebuie sa ai credinta în propriile tale încercari zadarnice de a-ti placea lui Dumnezeu.

  Pacatul neiertat ne desparte de Dumnezeul nostru Sfânt(Isaia 59:1-2). Cu cât aceasta ruptura este vindecata mai devreme, cu atât mai bine. Asa ca, daca ti se întâmpla sa pacatuiesti, întoarce-te imediat la Dumnezeu, cere-i sincer iertare si ai încredere în El pentru puterea de a birui acel pacat, ca sa nu-l mai faci. Odata ce Dumnezeu te-a iertat, esti obligat sa te ierti, pentru ca ar trebui sa ai atitudinea lui Dumnezeu fata de toate lucrurile. A refuza sa ne iertam pe noi insine ar înseamna ca avem standarde mai sfinte decât Dumnezeu!

  Daca cineva ti-ar face un cadou pretios cu un mare cost personal, nu l-ar întrista daca ai refuza sa te bucuri de el? La fel, cinstiti pe Domnul vostru, nu autopedepsindu-va, ci bucurându-va din plin de iertarea Lui.

  * * *

  Fapte captivante

  Sa exploram câteva dintre numeroasele si minunatele ilustratii pe care Biblia le foloseste pentru a descrie iertarea. S-ar putea dovedi cea mai palpitanta experienta din viata ta.

  Unele dintre aceste ilustratii prin cuvinte din Vechiul Testament, spune ca în ochii lui Dumnezeu Hristos a fost „junghiat înainte de întemeierea pamântului” (Apocalipsa 13:8) ) . Ele au fost scrise sub inspiratia lui Dumnezeu Atotputernic, care stia ca orice pacat, de-a lungul întregii istorii omenesti, va fi în sfârsit rezolvat de catre Fiul Sau vesnic. be finally dealt with by his eternal Son.

  Pacatele tale au fost înlaturate / luate [Versete biblice]

  Daca vi s-a îndepartat chirurgical un membru, s-ar putea sa suferi în continuare dureri care par sa provina de la membrul lipsa. Durerea la nivelul membrelor fantoma este termenul medical. Îti poti aminti ca ai acel membru, dar a disparut pentru totdeauna. Înca îti poate provoca durere si totusi nu mai face parte din tine.

  De asemenea, va puteti aminti pacatele. Prezenta lor poate parea atât de reala încât sa-ti provoace durere. Dar, în ciuda a ceea ce simti, acele pacate nu mai fac parte din tine. Au plecat pentru totdeauna. Acesta este un concept important de înteles. Lasa-l sa patrunda în partea cea mai profunda a finite tale si fati timp sa te gândesti la asta.

  Spre deosebire de îndepartarea unui membru, înlaturarea de catre Isus a pacatului tau nu te lasa schilodit. Dimpotriva, te vindeca, ca la îndepartarea unei tumori.

  Daca ai avea o tumoare canceroasa, te-ai alarma. Dar daca un chirurg a spus ca totul a fost îndepartat, ai putea fi linistit. Nu ai putut verifica personal ca fiecare urma de cancer a fost îndepartata. Ar trebui sa crezi cuvantul chirurgului. Pacatele tale, mai de moarte decât o tumoare, au fost toate îndepartate. Singurul mod în care poti sti asta cu siguranta este sa crezi cuvântul Salvatorului tau, iar acest cuvânt nu doar mai sigur decât cuvântul oricarui chirurg, ci mai sigur decât orice în univers. Cuvântul lui Isus are mai multa autoritate decât al oricarei alte fiinte din orice lume. Cuvântul lui este cel care a facut galaxiile la existenta. El este adevarul. El, ca nimeni altul, este cu totul demn de încredere. Daca el spune ca pacatele tale sunt înlaturate, ele sunt inlaturate!

  Pacatele voastre au fost îndepartate cât de departe este rasaritul de apus west
  (Psalmul 103:12)

  Pentru mintea ebraica, ai putea calatori spre est pentru totdeauna si sa nu atingi niciodata vestul. Ai fost odata în pacatul tau. A fost cândva parte din tine. Dar acum, Dumnezeu a pus o distanta infinita între tine si pacatele tale. Amintirea ar putea fi înca cu tine, dar pacatul în sine nu este de gasit.

  . . . nelegiuirea lui Israel va fi cautata
  si nu va mai fi;
  si pacatele lui Iuda,
  nu vom mai fi gasite
  caci voi ierta...
  (Ieremia 50:20)


Pacatele tale au fost aruncate în adâncul marii
(Mica 7:18-19)

Dumnezeul Atotputernic a calcat pacatele tale sub picioarele Lui, distrugându-le astfel, apoi le-a izgonit pentru totdeauna, aruncându-le în adâncurile oceanului. Tehnologia israelitilor era de asa natura încât orice sub câtiva metri de apa era complet inaccesibil. Orice scapa în adâncurile oceanului era pierdut pentru totdeauna. Nimeni nu l-ar mai vedea vreodata. Asa s-a întâmplat cu pacatul tau. A disparut pentru totdeauna.

Domnul Sfânt si-a dat cuvântul sa nu-si aminteasca niciodata de pacatele tale sins [Scripturi]

Nu mai trebuie sa încerci sa-ti justifici trecutul sau sa te invinovatesti, deoarece totul este sters din bancile de date ale cerului.

* * *

Pastrând binecuvântarea

Tipetele unei constiinte chinuite se pot transforma în suspine de multumire. Am pregatit mai multe pentru tine pentru a ma asigura ca aceasta devine experienta ta. Daca mintea ta tulburata este deja atât de linistita încât nu simti nicio înclinatie sa citesti mai departe, este minunat. Te rog, totusi, sa copiezi sau sa tiparesti aceasta pagina si pe cele enumerate mai jos, pentru a fi pregatit pentru când atacul se va relua.

Cel Rau nu renunta usor. Indiferent cât de mult simtiti ca problema a fost rezolvata, va asigur, adevarurile pe care tocmai le-ati citit vor disparea treptat din minte si o noua runda va începe în lupta pentru pacea voastra spirituala si bucuria in Dumnezeu.

De asemenea, sugerez sa aveti în pregatire multe pasaje din Scriptura despre acest subiect. Marcati-le în Biblie. Puteti alege un sistem de referinta în lant prin care sa scrieti lânga un verset referinta din Scriptura la un alt verset înrudit si sa continuati sa adaugati referinte încrucisate pâna când va întoarceti la primul. În acest fel, odata ce ai gasit un verset, îti poti gasi drumul catre toate celelalte. De asemenea, va sugerez sa scrieti referintele în spatele Bibliei, sa afisati unele pe perete si, de asemenea, sa memorati unele.

Mai multe pagini în român

Exista mai multe:
Nu rata aceasta urmatoare pagina
Facând iertarea ta insuti mai usoara

A nu fi vandut © Copyright, 1997, 2022 Grantley Morris. A nu fi copiat integral sau partial fara citarea întregului paragraf. Multe mai multe scrieri pline de compasiune, inspiratoare, uneori hilare ale lui Grantley Morris disponibile gratuit pe urmatorul site de internet www.net-burst.net Fara plata ati primit, fara plata sa dati.

Ajutor vital

[Much More!] [Daily Quotes] [My Shame]