God kennen

Deze pagina in het English, Portuguese

* * *

 

[logo]

Net-Burst.Net

De Oneindige Heer is zo verbazingwekkend persoonlijk dat naast hem de meest gepassioneerde en zorgzame voor ons koud, zelfingenomen en zelfzuchtig lijkt. Hij is zo intensief geďnteresseerd in ieder persoon dat hij zijn onbegrijpelijke enorme intellect en aandachtskrachten en de oneindigheid van zijn liefde op elk mens richt, alsof ieder van ons de enige persoon in een leeg universum was. We blijven zijn hart breken door onze dwaze beslissingen en opzettelijkheid en toch blijft hij zichzelf in bedwang houden om onze keuzes te honoreren. Mijn levenstocht – en zeker die van iedereen die een glimp van hem heeft opgevangen – is om God beter te kennen en bekend te maken.

De glorierijke Heer is een juweel zo onbegrijpelijk groot en veelzijdig dat we typisch zo gefascineerd raken wanneer we hem vanuit één hoek gadeslaan dat al zijn andere wonderen uit het zicht verdwijnen. We kunnen zo overweldigd worden door de oneindigheid, macht en heiligheid van de Almachtige, bijvoorbeeld, tot we ons bewust worden dat hij warm en zacht is. Hij is perfectie gepersonifieerd en toch verbazingwekkend benaderbaar. In feite verlangt hij naar ons gezelschap – niet om wat we hem kunnen geven, maar om wat hij ons kan geven.

Niets in het universum komt overeen met het prachtig mooie, onvergelijkbaar wenselijke hart van God. Hij is zachtaardig, vriendelijk, meelevend; de eeuwige bron van alles, goed en mooi. Hij is opwindend en zit vol verrassingen. Hij is de nooit veranderende, steeds veranderende Een; geruststellend voorspelbaar en aangenaam onvoorspelbaar. Hij is zachtaardig en geduldig en neemt genoegen met niets minder dan het allerbeste voor ons. Hij gelooft zo in ons dat hij alles wat hij heeft in ons heeft geďnvesteerd.

Deze ontzagwekkende persoon is bovenmenselijk wijs en hartstochtelijk toegewijd aan ons grootste goed. De duizelingwekkende diepte van zijn liefde betekent dat hij veel meer belang hecht aan onze belangen dan we dat zelf doen, en zijn verbluffende kracht betekent dat hij ons kan bevrijden. Als we eenmaal de omvang van zijn onzelfzuchtige toewijding naar ons toe begrijpen en de perfectie van zijn wegen en vermogens beginnen te realiseren, zullen we ons realiseren dat zelfs als we gemotiveerd zouden zijn door niets anders dan eigenbelang, onze wandel met God zou moeten zijn om voortdurend naar beter te streven en Hem dienen; niet om hem zover te krijgen dat hij ons zou dienen. Door echt te ontdekken hoe geweldig God is, kunnen we echter niet anders doen dan zo volledig op hem verliefd worden dat onze verliefdheid op onszelf volledig zal worden overschaduwd door onze vreugde in hem. We zullen merken dat we ernaar verlangen om hem te dienen, gewoon omdat we ernaar verlangen om hem vreugde te brengen. En als we vervreemd raken in deze oneindig mooie persoon, zullen we ontdekken dat de enige manier om echt te leven is door onbaatzuchtig goed te zijn zoals hij, en dat het genieten van hem, het omgaan met hem en het dienen van hem de enige manier is om echt goed te zijn.

We zullen ontdekken dat echt leven niet gaat om een goed gevoel ; het gaat over goed zijn. Net als kampioenen, zal ons verlangen niet gaan om gemak of comfort, maar om overwinning. Ons eigen geluk zal ons niet langer interesseren, net zoals Christus naar de aarde kwam om niet gelukkig te zijn, maar om zijn liefde voor ons en voor de Vader uit te drukken door te worden gemarteld tot de dood. En onze hoge roeping is om hem te volgen. We zullen zo uitzinnig verliefd zijn dat het enige waar we om geven is om God vreugde te schenken, omdat echte liefde niet zijn eigen geluk zoekt, maar het geluk van anderen.

Meer in het Nederlands door dezelfde auteur

Related Pages

Receiving a Personal Revelation of God’s Love for You

Life’s Mysteries Explained

God & Suffering

Back

 

[logo]

Net-Burst.Net